gimli

gimli

Prasačiny momentálne nie je možné zobraziť.
gimli
Moje pocity po úplnom zrušení bezplatnej diskusie na sme.sk
 
salamoon
salamoon | 13.12.2019 22:01

fuuuha, ja som si o tej nutnosti mat predplatne pre diskusiu ani nevsimol....dik za info.


selc
selc | 13.12.2019 22:56

chodim na sme x rokov (aj platim predplatne) a prave aj kvoli diskusiam... obavam sa ze tymto si velmi velmi poskodia produkt...


Mifan Nocaný
Mifan Nocaný | 13.12.2019 23:02

Kto chce kam...
Hlavne pred voľbami.


Mifan Nocaný
Mifan Nocaný | 13.12.2019 23:06

Nemám predplatné. Ale vždy som sa cítil tak, že diskutujem medzi normálnymi ľuďmi s rôznymi názormi. Teraz ostali už len trollovia, takže nemám prečo diskutovať.
Zrazu mám toľko času...
Ďakujem, SME! Idem tam, kde sa síce tak isto nedá diskutovať, ale aspoň nezamykajú články. A nie som sám! Veľa šťastia...


pherkard
pherkard | 14.12.2019 07:24

Mifan Nocaný
Kuda to vy idiote? :>D
Myslis aktuality? Tam sa da po zaregistrovani diskutovat. Alebo nedaj boh, Pravdu?


moses
moses | 14.12.2019 09:25

Mne to zrusenie tiez prislo vhod. V dnesnej dobe je diskusia aj tak zbytocna, kedze kazdy ma svoju pravdu a malokto je ochotny akceptovat nazor toho druheho. Asi sa na SME uplne vykakam a budem sa venovat radsej cinnostiam v realnom zivote...


gimli
gimli | 14.12.2019 10:51

Kedže sa nemôžem vyjadriť v diskusii pod článkom o spoplatnení, vyjadrím sa tu. Nevadí mi, že si SME nechá za niečo platiť. Problém mám s tým, že by som mal platiť sa možnosť diskutovať. A druhá vec je, ze vo vela veciach nesuhlasim s nazormi SME a stym ako ich redakcia presadzuje a preto ich nemienim podporovať.

Na SME chodim hlavne kvoli diskusii a tym diskutujucim, ktori dokazu priniest iny pohlad na vec. Co sa tyka kvality clankov skutocne nevidim rozdiel oproti inym mediam resp. blogom, resp. skor v neprospech SME. Ako je casto v diskusii spominane, diskusia mnohokrat prinasa viac informacii ako samotny clanok, ktory je mnohokrat iba prebranou agenturnou spravou.

Netvrdím, že moje prispevky boli vzdy dokonale, alebo ze som sa nedopustil nejakych prehreskov voci kodexu - neraz som mal zmazany prispevok. Ale na druhej strane som diskutoval vyhradne vtedy, ked som chcel priniest iny pohlad na vec. Tam kde mnohi rezignovali na argumentaciu a prechadzali do osobnych utokov som sa snazil najst racio a sustredit sa na fakty a nie na pocity.

Tymto krokom sa zrusi moznost diskuvat pre ludi, ktori odmietaju priamo financne podporovat SME. Redakcia sa sice tvari, ze uz pred spoplatnenim diskutovali hlavne predplatitelia, ale zabudaju dodat, ze uz vtedy mali neplatiaci diskuteri silno obmedzene moznosti diskutovat - https://domov.s...platitelov.html

Osobitne chcem upozornit na spoplatnenie diskusii pod blogmi. Toto uz povazujem za vrchol. Bloger vytvori clanok, za ktory nic nedostane a SME zhrabne peniaze za moznost pod takymto clankom diskutovat. Vyzyvam SME dajte moznost predplatit si cisto diskusiu pod blogmi, kde vacsina penazi pojde priamo blogerom, ktorych si diskuter vyberie. Je mozne, ze by to mohlo dopadnut velmi zaujimavo.


zmazany
zmazany | 14.12.2019 13:08

gilmi .. kvoli tebe som sa tu normalne registroval :) a s tym poslednym odstavcom ma to presne napadlo, bol som sokovany, ze sme vyplo diskusie aj tu .. to je uz ake svinstvo .. dufam, ze ani autor nemoze diskutovat pod vlastnym clankom, to uz by bolo uplne dokonale :) smecko si dufam tymto uz zacalo zakryvat vlastny hrob, pretoze vykopany ho uz mali davno .. cenzura, mazanie slusnych, ale kritickych prispevkov, jednostranne zamerana propaganda, brutalne chyby v clankoch (od gramatickych, cez logicke, az po autorovu viditelnu nevzdelanost), atd atd .. a za to mame platit .. ? ani nahodou ..


Lodovik
Lodovik | 14.12.2019 13:26

Zaujimave. Tak prispejem aj ja, kym sa este da aspon tu.

Tiez sa mi stalo, ze mi slusny prispevok (s odkazmi na konkretny citovany priklad) zmazali, lebo nezodpovedal ich ideovej linii, a od vtedy som ani neuvazoval, ze by som si kupil prave smecko. Nebudem predsa platit za to, aby som mohol citat texty, ktore si niekto nechal napisat na objednavku.

Rovnako som vacsinu clankov len preletel a podstatne som sa dozvedel v diskusii. Uz ani tie diskusie pod zamknutymi clankami nestali za moc, kedze tam mohli prispievat len platiaci pouzivatelia, a teraz uz to bude takto zle vsade.

Len nechapem, kde chcu ziskavat novych citatelov, ked kvalita clankov je slaba, a teraz si este aj znizili kvalitu diskusie, ktoru im ludia udrziavali uplne zadarmo.

Kazdopdane mi tento ich krok osobne nijako neprekaza. Prave som si totiz uvedomil, ze sa v poslednej dobe sa aj tak viac o domacom i zahranicnom diani dozvedam z gulasa ako zo samotneho dennika, kde uz kvoli spoplatneniu aj tak velmi nema zmysel chodit. Tak aspon budu mat trollovia miesto, kde sa mozu vyblaznit a este za to aj zaplatia.


register
register | 14.12.2019 15:39

Ludia plne s vami suhlasim, mam uplne rovnake pocity. Navyse sa ma tak trochu dotklo, ze som bol nepriamo oznaceny za trola, nakolko som nikdy na smecku netroloval.

Plne suhlasim aj s tou (ne)kvalitou a tou stale silnejucou ideologickou propagandou.

Nedavno som zaplatil predplatne na aktualitach. Napriek tomu, teda mozno skor vdaka tomu, ze sa clanky dali citat aj bez zaplatenia. Bolo to take nenasilne, neotravujuce. Vacsina sprav je sice viacmenej rovnaka, na maju svelu investigativu. I ked aj v smecku mam zopar oblubencov. Napr. Valcek...

Diskusie su na aktualitach ale dost mdle a daleko menej prehladne ako na smecku. Navyse sa da reagovat iba na hlavny prispevok a na reakciu uz nie, teda max. 2 urovne, co je pre mna dost nepochopitelne a odradzujuce od diskusie...


moses
moses | 14.12.2019 16:02

Je to inak paradox, pretoze velakrat sa clovek dozvedel viac v diskusii ako v samotnom clanku. Vlastne sa zbavuju ludi, ktori im pomahali spoluvytvarat obsah a korigovat chyby...


pherkard
pherkard | 14.12.2019 16:18

Pamatam si este diskusnu skupinu sme-l, cez modem a tel linku. Ale cez slavu dni, ked byvalo aj niekolko stoviek prispevkov na jednotlive clanky, sa SME vybralo cestou Titanicu. Lod sa potapa a kapela si mysli, ze ked pritvrdi muziku, tak sa zacnu vznasat.
Bohuzial, ci skor chvala bohu nie.
PS. V com (okrem statneho / sukromneo vlastnictva) sa SME odlisuje od nasej vlady. Vlada / stat, zakazali prieskumi, Sme diskusie, co je tiez svojim sposobom prieskum verejnej mienky.
PPS. Par rokov dozadu, som mal predplatene papierove SME, predstavte si, ze aj vtedy som nemohol prispievat diskusii ako platiaci. Napisali mi, ze si musim zaplatit pristup na el. sme. To bol zlom a povedal som si ani halier / cent vam nedam, nenazranci.
Pan Jezik, vidite, kam to dotiahli tito Vasi nasledovnici.


Mifan Nocaný
Mifan Nocaný | 14.12.2019 17:10

moses - o korigovanie chýb nemali záujem, obsahových vôbec a gramatických sporadicky. Často som posielal opravu cez ten výkričník "Upozorniť na chybu" a často to neopravili. Niekedy áno, to je pravda.
Dokonca niektoré správy len otrocky preberajú zo SITA a TASR bez toho, že by ich aspoň gramaticky prešli, lebo tam býva strašne veľa chýb, hrúbky, preklepy a pod. Je to len CTRL+C a CTRL+V.

Niektoré informácie sú zúfalo amatérske, akoby rubriku viedol niekto úplne nekompetentný (často aj vedie, ale o tom potom).
Napr. sekcia Fičí sa snaží byť trendová, ale je to niečo tak neskutočne naivné, až rozum nad tým stojí.

Po zavedení Piana sa obhajovali, že chcú skvalitniť žurnalistiku. No odvtedy to šlo prudko dolu - kvalitou aj chybovosťou. Keď to nevychytali vtedy - čo mohlo byť impulzom k tomu, aby si nepresvedčení zaplatili prístup - teraz už tomu nikto neuverí. Preto nemá význam do toho investovať, sú to premrhané peniaze. Zo zotrvačnosti si web SME otvorím, pozriem nadpisy a ak sa niečo chcem dozvedieť, buď si otvorím tú správu inde, vedecké a technické nemá význam čítať, tam som vždy skočil na diskusiu, kde to bolo uvedené na pravú mieru a vysvetlené.

Čiže chýbať mi SME nebude, lebo ani žurnalisticky to už nie je nič moc a agentúrne správy nájdem aj inde.


| 15.12.2019 19:53

v prvom rade, by sme mala rusit predplatne platenym sumracnikom a trollom. Tj diskusia iba po zaplateni rocneho clenstva a ak evidentne trolis, zrusia ta. Ak toto nie, tak nastavit aby diskusia nebola viditelna pre neplaticov, znizuje to podstatne impact black PR a znizuje nakladovu efektivitu.


 
Nie ste prihlásený, pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť!
( Prihlásenie | Registrácia )
 
 
loader